Yrjönkadulle avattava klubi nimeää valttikortikseen monipuolisuuden
Teksti: Oskari Onninen
Kuva: Tanja Patomäki
Elokuun alussa Helsingin ja Kampin klubitilanne tiivistyy entisestään, kun Yrjönkatu 24:ään avataan LeBonk Music Machine.
Tulevan klubin ei ole aiemmin ollut mitään ravintolaa tai baaria, vaan alun perin tiloissa on toiminut muun muassa 1970-luvulla lopettanut elokuvateatteri Elyseé. Ennen LeBonkin perustamisen vaatimaa peruskorjausta tilat olivat kuitenkin olleet varastona.
Klubin ohjelmavastaava Antti Hietala kuvailee LeBonkia tanssiklubin ja keikkapaikan yhdistelmäksi. Keskiviikkoisin ja torstaisin on keikkoja. Viikonloppuisin kuullaan taas dj-vetoisempia konsepteja.
Musiikillisesti LeBonk pyrkii Hietalan mukaan tarjoamaan ”monipuolisesti laatutavaraa vähän aikuisemmalle jengille.”
Syksyn ohjelmasta löytyy Mariskan ja Jenni Vartiaisen kaltaisia valtavirta-akteja, rytmimusiikkia Maria Gasolinan ja Auteur Jazzin tapaan ja The Tallest Man on Earthin tyylisiä indie-nimiä.
Klubitarjonnasta löytyy muun muassa balkanilaiseen tanssimusiikkiin keskittyvä Club Balkan Fever.
Hietala tiivistää linjauksen siihen, että heviä, iskelmää ja punkia LeBonkissa tuskin kuullaan, mutta kaikkea muuta sitten senkin edestä.
Vastikään Kampin toiselle laidalle avattiin Club YK. Sen lisäksi noin kilometrin säteeltä LeBonkista ovat Tavastia, Virgin Oil ja Bar Loose. Eikä Nosturikaan erityisen kaukana sijaitse. Mistä LeBonk sitten kaivaa sijansa Helsingin klubiskenessä?
”Tällä hetkellä tuntuu vahvasti myös siltä, että 450-paikkaiselle keikkapaikalle on Helsingissä suuri tilaus. LeBonk asettunee sopivasti Tavastian ja Virgin Oilin kaltaisten isojen keikkasalien sekä Loosen ja Kuudennen Linjan tyyppisten pienempien keikkapaikkojen väliin”, Hietala kertoo.
”Uskon että LeBonk tulee pärjäämään juuri monipuolisuudella, eli että emme rajaa mahdollista asiakaskuntaamme liian pieniin segmentteihin. Veikkaan myös että yleisö osaa arvostaa ohjelman laadukkuutta.”
Yhteensä LeBonk Music Machinessa on tilaa 567 asiakkaalle kolmessa eri tasossa sekä katto- ja katuterasseilla.
LeBonkin nimestä voi vetää yhteyksiä kuvataiteilija Alvar Gullischenin fiktiiviseen yritykseen Bonk Business Inciin.
Se on Wikipedian mukaan ”maailmanjohtaja täysin toimintavapaiden koneiden valmistuksessa, kosmisen terapian sovellutuksissa, kulutustuotteiden jälleenpakkauksessa, disinformaatiojärjestelmissä (Advanced Disinformation Systems -ADS) sekä LBH-teknologiassa (Localised Black Hole, paikallistetut mustat aukot).”
Samaten LeBonk Music Machine tuo tiedotteen mukaan ensimmäistä kertaa Suomeen uuden monimutkaisen viihdeteknologian, jota monitoroidaan Porvoossa sijaitsevasta komentokeskuksesta, vaikka Yrjönkadun henkilökunta osaa itse käynnistää ja sammuttaa sen.
Yhtiön optisen konsultin, edellä mainitun Alvar Gullischenin mukaan Music Machinen toimintaan liittyy muun muassa feromoniruiskutuksia, biomagneettista säteilyä ja fotonitörmäyksiä, mitä ikinä ne sitten ovatkaan.
Teknologian kehittäjä LeBonk Technologies LLP on osa niin ikään edellä mainittua Bonk Business Inciä, joka helpottaa johtopäätösten tekemistä teknologiasanojen myrskyssä.
LeBonk Music Machine avataan 4. elokuuta 2010. Avajaisten ensimmäinen osa järjestetään samana päivänä, ja siellä esiintyy Bad Ass Brass Band. Seuraavana päivänä pidettävässä kakkososassa nähdään The Valkyrians.